Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/novadic-kentron.nl/subdomains/clientenraad/wp-content/plugins/wysija-newsletters/helpers/shortcodes.php on line 100
Nieuwsbrief Perspectief 2021 nummer 2
Header

Nieuwsbrief Perspectief 2021 nummer 2

 

In deze Nieuwsbrief

Overlijden oud-voorzitter Cliëntenraad Ben Schelleman  -   Activiteiten van de CR-leden   -   Nieuwe voorzitter van de CR   -   Adviezen en reacties Cliëntenraad   -   VNN maakt virtual reality vast onderdeel van het behandelaanbod   -   Legaal online gokken sinds 1 oktober mogelijk   -   JBZ vraagt naar alcoholgebruik   -   Lidl stopt met verkoop sigaretten   -   CR zoekt dringend nieuwe leden   -   Bereikbaarheid Cliëntenraad           

Overlijden oud-voorzitter van de Cliëntenraad Ben Schelleman

Ben Schelleman maakte op 16 juni 2004 zijn opwachting als snuffellid bij de cliëntenraad van Novadic en werd op 2 februari 2005 lid van die Raad. Het was de periode waarin de fusie tussen Novadic Sint Oedenrode en Kentron Breda onderwerp van gesprek was. De discussie over de regeling van de cliëntenmedezeggenschap in de fusieorganisatie duurde voort ook nadat de …

Meer lezen.

Activiteiten van de CR-leden 

Een overzicht van de activiteiten van de CR leden in de periode sinds het verschijnen van de Nieuwsbrief Perspectief 2021 nummer 1 zijn hier te vinden.   

Nieuwe voorzitter van de CR

Enkele weken geleden heeft Hendrik Hartevelt te kennen gegeven dat hij het voorzitterschap van de CR wilde neerleggen. Hij blijft wel lid van de CR en zal ook zijn werkzaamheden voor het Zwarte Gat en Verslavingskunde Nederland blijven continueren. Hendrik heeft het voorzitterschap van de Clientenraad sinds 1 februari 2016 bekleed. De Raad dankt hem dan ook voor de tijd en …

Meer lezen.

Adviezen en reacties Cliëntenraad

Uit alle adviezen die de cliëntenraad sinds het verschijnen van de laatste nieuwsbrief Perspectief heeft gegeven, vindt u hier een korte selectie terug. 

VNN maakt virtual reality vast onderdeel van het behandelaanbod

VNN heeft na een proef van enkele maanden besloten op alle locaties VR-brillen in te zetten voor patiënten die vanwege chronische pijnklachten verslaafd zijn geraakt aan opioide pijnstillers zoals oxycodon. Lees hier meer. 

Bron: VNN

Legaal online gokken sinds 1 oktober mogelijk

Sinds 1 oktober mogen 10 aanbieders legaal online kansspelen aanbieden op de Nederlandse markt. Deze aanbieders zijn wel aan strenge regels gebonden om gokverslaving tegen te gaan. De vinger zal aan de pols gehouden moeten worden om te bezien of die strenge  regels voldoende nageleefd gaan worden. Lees hier meer.  

Bron: AD

JBZ vraagt naar  alcoholgebruik  

Vanaf 4 oktober jl worden patiënten op de eerste hulp van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch gevraagd naar hun alcoholgebruik. Zo kan snel ingeschat worden of het alcoholgebruik problematisch is en extra hulp geboden moet worden. De SEH van het ziekenhuis is daarmee de enige SEH in Nederland waar deze vraag standaard gesteld wordt. Lees hier meer.   

Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Lidl stopt met verkoop tabak 

Lidl is op 1 oktober, de dag van de start van stoptober, als eerste supermarkt per direct gestopt met de verkoop van tabak. Zij hadden al eerder kenbaar gemaakt uiterlijk in 2022 met de verkoop te stoppen. De ingezette afbouw verliep sneller dan gedacht waardoor al vanaf 1 oktober geen tabak meer bij Lidl verkrijgbaar is. Lees ook hier

Bron: het Parool

CR zoekt dringend nieuwe leden

De CR wil voor cliënten van NK de beste zorg. Dit doen we door informatie te verzamelen, overleg te voeren met  bestuurders, leidinggevenden, behandelaren en overige aandachtfunctionarissen. Dit cliëntenraadswerk levert veel op zoals kwalitatief goede zorg, advies over wachttijden, medische zorg, herstel ondersteunende zorg, huisvesting, etc.

Hiervoor zijn mensen nodig die oog hebben voor ontwikkelingen in de zorg, die mee willen denken en praten over verbetervoorstellen.

Heb je een behandeling bij NK gehad en wil je met de Cliëntenraad meedenken en overleggen, dat kan !

Meld je aan voor een informatief gesprek op ons emailadres: cr@novadic-kentron.nl.

CLIENTENRAAD: BETROKKEN, ONAFHANKELIJK, VOOR JOU !

Voor meer informatie zie onze folder

lik hier om een titel of tekst toe te voegen.

Bereikbaarheid Cliëntenraad

Naast de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen met de Cliëntenraad (06-1254 1089), bestaat altijd de mogelijkheid om een contactformulier in te vullen. Ga daarvoor naar de website van de Raad: clientenraad.novadic-kentron.nl en dan naar het kopje contact. Na ontvangst van het bericht reageren we indien mogelijk binnen 2 werkdagen.  

Wil je ook een bijdrage leveren aan een toekomstige Nieuwsbrief Perspectief? Schrijf een artikel en stuur dit naar cr@novadic-kentron.nl. De redactie kijkt dan of plaatsing mogelijk is.

Denk je dat vrienden en kennissen belangstelling hebben voor de Nieuwsbrief Perspectief, stuur deze dan gerust door en geef aan dat eenieder zich gratis voor deze Nieuwsbrief Perspectief kan aanmelden via cr@novadic-kentron.nl. De Nieuwsbrief Perspectief komt dan automatisch in je mailbox.

Ter verzending van deze Nieuwsbrief Perspectief zijn jouw naam en mailadres in ons abonneebestand opgeslagen. Deze gegevens worden voor geen ander doel gebruikt en worden niet met derden gedeeld.

Ondanks de zorg die aan de samenstelling van deze Nieuwsbrief Perspectief wordt besteed, is het mogelijk dat gepubliceerde informatie onvolledig dan wel onjuist is. Aan deze nieuwsbrief kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.  

Klik op het bovenstaand logo en breng een bezoek aan onze Facebook-pagina.