Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/novadic-kentron.nl/subdomains/clientenraad/wp-content/plugins/wysija-newsletters/helpers/shortcodes.php on line 100
Nieuwsbrief Perspectief 2021 nummer 1
Header

Nieuwsbrief Perspectief 2021 nummer 1

 

In deze Nieuwsbrief

Van de redactie  -   Activiteiten van de CR-leden   -   Doek valt voor Samen Sterk Zonder   -   Adviezen en reacties Cliëntenraad   -   Stoptober 2021   -   Last Man Standing 2021   -   Dag van Herstel   -   BN-ers open over alcohol   -   CR zoekt dringend nieuwe leden   -   Bereikbaarheid Cliëntenraad           

Van de redactie

Na een afwezigheid van meer dan een jaar, ligt nu de nieuwe Nieuwsbrief Perspectief weer in uw mailbox. Corona en problemen rond de bemensing van de redactie zijn er de oorzaak van dat u de nieuwsbrief zo lang heeft moeten missen. Vanaf nu ontvangt de redactie weer graag uw input. Zowel ideeen als daadwerkelijke artikelen kunnen doorgemaild worden via cr@novadic-kentron.nl. De redactie houdt u op de hoogte van wat er met uw inbreng wordt gedaan. 

Activiteiten van de CR-leden 

We hebben al enige tijd geen verslag kunnen doen van de activiteiten van de leden van de CR. Daarom kun je hier kennis maken met een aantal  zaken die de afgelopen maanden hebben gespeeld.  

Doek valt voor Samen Sterk zonder Stigma

Al ja­ren zet Sa­men Sterk zon­der Stig­ma zich in voor een we­reld zon­der stig­ma op psy­chi­sche aan­doe­nin­gen. Maar he­laas is 8 ju­li 2021 het doek de­fi­ni­tief ge­val­len voor de stich­ting. Aangezien de subsidie ophoudt, is er geen vol­doen­de ste­vi­ge ba­sis in de in­kom­sten meer. De op­rich­ters van Sa­men Sterk – Mind, De Ne­der­land­se ggz en de NVvP – zet­ten zich …

Meer lezen.

Adviezen en reacties Cliëntenraad

Uit alle adviezen die de cliëntenraad sinds het verschijnen van de laatste nieuwsbrief Perspectief heeft gegeven, vindt u hier een korte selectie terug. 

Stoptober 2021

Op 2 september 2021 heeft de officiële aftrap plaatsgevonden van de 8ste editie van Stoptober. Die dag zijn onder meer Patricia Paay en Hans Klok als ambassadeurs van deze actie naar voren geschoven. Lees hier meer.

Vanaf 3 september is het mogelijk je aan te melden voor stoptober 2021. Voor meer informatie zie hier 

Last Man Standing 2021 

Op zaterdag 30 oktober vindt de editie 2021 van de Last Man Standing plaats. Was deze manifestatie, die bedoeld is om aandacht te vragen en geld bijeen te brengen voor de mentale gezondheid van jongeren, in 2020 nog een online editie, in 2021 kan men weer fysiek op een paal gaan staan om het doel te promoten. Dat kan op de hoofdlocatie in Amsterdam en op nevenlocaties in Utrecht en Groningen. Voor meer informatie kijk hier.  

 

Dag van Herstel  

Op 18 september aanstaand zal in het Congrescentrum 1931 in Den Bosch de Dag van Herstel 2021 plaatsvinden. De Dag van Herstel is voor mensen in herstel en wordt georganiseerd door mensen in herstel. het vieren van het in herstel zijn en het aanpakken van het stigma rond verslaving staan die dag centraal. De ochtend is informatief met sprekers op gebieden die voor mensen in herstel van belang zijn. In de middag is er plaats voor plezier, ontroering en een geweldig feest. Gedurende de dag is er ruimte om je eigen verhaal te doen. Kaartjes kunnen besteld worden via: https://www.lef-magazine.nl/dagvanherstel/ticket. Het programma vindt u hier terug  

Bron: LEF-magazine

BN-ers open over alcohol

Van de podcastserie Eerlijk over alcohol is inmiddels het 2e seizoen beschikbaar. Klik hier om meer te weten te komen over de inhoud van deze serie en om de podcasts te beluisteren. 

CR zoekt dringend nieuwe leden

De CR wil voor cliënten van NK de beste zorg. Dit doen we door informatie te verzamelen, overleg te voeren met  bestuurders, leidinggevenden, behandelaren en overige aandachtfunctionarissen. Dit cliëntenraadswerk levert veel op zoals kwalitatief goede zorg, advies over wachttijden, medische zorg, herstel ondersteunende zorg, huisvesting, etc.

Hiervoor zijn mensen nodig die oog hebben voor ontwikkelingen in de zorg, die mee willen denken en praten over verbetervoorstellen.

Heb je een behandeling bij NK gehad en wil je met de Cliëntenraad meedenken en overleggen, dat kan !

Meld je aan voor een informatief gesprek op ons emailadres: cr@novadic-kentron.nl.

CLIENTENRAAD: BETROKKEN, ONAFHANKELIJK, VOOR JOU !

Voor meer informatie zie onze folder

lik hier om een titel of tekst toe te voegen.

Bereikbaarheid Cliëntenraad

Naast de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen met de Cliëntenraad (06-1254 1089), bestaat altijd de mogelijkheid om een contactformulier in te vullen. Ga daarvoor naar de website van de Raad: clientenraad.novadic-kentron.nl en dan naar het kopje contact. Na ontvangst van het bericht reageren we indien mogelijk binnen 2 werkdagen.  

Wil je ook een bijdrage leveren aan een toekomstige Nieuwsbrief Perspectief? Schrijf een artikel en stuur dit naar cr@novadic-kentron.nl. De redactie kijkt dan of plaatsing mogelijk is.

Denk je dat vrienden en kennissen belangstelling hebben voor de Nieuwsbrief Perspectief, stuur deze dan gerust door en geef aan dat eenieder zich gratis voor deze Nieuwsbrief Perspectief kan aanmelden via cr@novadic-kentron.nl. De Nieuwsbrief Perspectief komt dan automatisch in je mailbox.

Ter verzending van deze Nieuwsbrief Perspectief zijn jouw naam en mailadres in ons abonneebestand opgeslagen. Deze gegevens worden voor geen ander doel gebruikt en worden niet met derden gedeeld.

Ondanks de zorg die aan de samenstelling van deze Nieuwsbrief Perspectief wordt besteed, is het mogelijk dat gepubliceerde informatie onvolledig dan wel onjuist is. Aan deze nieuwsbrief kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.  

Klik op het bovenstaand logo en breng een bezoek aan onze Facebook-pagina.