Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/novadic-kentron.nl/subdomains/clientenraad/wp-content/plugins/wysija-newsletters/helpers/shortcodes.php on line 100
Nieuwsbrief Perspectief 2020 nummer 2
Header

Nieuwsbrief Perspectief 2020 nummer 2

 

In deze Nieuwsbrief

Bericht van de voorzitter  -   Activiteiten van de CR-leden   -   Einde tijdperk Sint Oedenrode   -   Adviezen en reacties Cliëntenraad   -   Vragenlijst generieke module Diagnostiek   -   Alcohol, drugs, roken, gamen en gokken in Coronatijd   -   Kabinet wil lachgas voor consumenten bijna helemaal verbieden   -   CR zoekt dringend nieuwe leden   -   Bereikbaarheid Cliëntenraad           

Bericht van de voorzitter

In de periode van mijn middelengebruik heb ik in de richting van mijn gezin en met name mijn kinderen, flinke steken laten vallen, Steken waaraan in mijn herstel aandacht besteed moest worden. De weg van mijn herstel was een periode van hard werken en geconfronteerd worden met de nodige terugvallen, met voor mijn gezin de nodige teleurstellingen. Mijn ex had het er  .... lees verder

Activiteiten van de CR-leden 

De CR wil haar achterban informeren over de activiteiten die ondernomen worden. In deze rubriek willen we een selectie van activiteiten benoemen die door de leden van de CR zijn ondernomen. Mocht je naar aanleiding van dit overzicht vragen en/of opmerkingen hebben, laat het ons dan weten via ons mail adres cr@novadic-kentron.nl. Lees hier verder.

Einde tijdperk Sint Oedenrode

Op vrijdag 5 juni was de verhuizing gepland van de Jeugdkliniek van het klooster in Sint Oedenrode naar de kliniek in Vught. Oorspronkelijk zouden de cliënten met een fietstocht met een omweg naar Vught vertrekken maar vanwege het slechte weer werden er in de gymzaal van het oude klooster spelletjes gespeeld. Na de lunch was het echt definitief. De cliënten vertrokken naar Vught. Met het vertrek van de Jeugdkliniek komt er een einde aan de aanwezigheid van Novadic-Kentron aan de Schijndelseweg in Sint Oedenrode.          

Bron: Vivi Ament, communicatie NK

Adviezen en reacties Cliëntenraad

Ook deze maand weer een overzicht van de adviezen en reacties die de Cliëntenraad in de afgelopen 4 weken heeft gegeven. Klik hier voor het overzicht

Vragenlijst Generieke Module Diagnostiek

Ruim 40 procent van de Nederlanders heeft ooit psychische klachten gehad. Veel van deze mensen zijn op zoek naar passende behandeling voor hun problemen. Het vaststellen van problemen door een hulpverlener wordt ook wel diagnostiek genoemd. Dat gebeurt vaak tijdens een intake bij een zorgaanbieder. MIND gaat een visie opstellen over hoe hulpverleners diagnoses moeten stellen en hoe dat eruit …

Meer lezen.

Alcohol, drugs, roken, gamen en gokken in Coronatijd 

Heb jij al meegedaan aan Antenne 2020, het onderzoek naar alcohol, drugs, roken, gamen en gokken in coronatijd? Nee? Doe het alsnog! Ja? Doe het nog een keer! De onderzoekers willen graag weten hoe mensen omgaan met genotmiddelen en volgen hoe het gebruik verandert nu de maatregelen weer versoepelen. Meedoen levert zeer waardevolle informatie op, waarmee we mensen beter kunnen helpen! Het invullen van deze vragenlijst kost ongeveer 10 minuten. Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen en alle gegevens worden anoniem verwerkt. Je helpt ons enorm als je de vragenlijst regelmatig doorstuurt (of zelf regelmatig invult). Ga hier naar Antenne 2020! https://hva.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_eS9Gvv3arLxYxq5.

 

Kabinet wil lachgas voor consumenten bijna helemaal verbieden.  

Voor consumenten komt een verbod op lachgas in gasflessen en grote hoeveelheden patronen. Dat is de kern van een voorstel van staatssecretaris Blokhuis, waar mensen nu commentaar op kunnen leveren. Het is de uitwerking van een plan dat hij een half jaar geleden al aankondigde.

Aanleiding voor het verbod is een advies waaruit blijkt dat recreatief gebruik van lachgas tot schade leidt aan de volksgezondheid en de samenleving. Lees hier verder 

Bron: NOS

CR zoekt dringend nieuwe leden

De CR wil voor cliënten van NK de beste zorg. Dit doen we door informatie te verzamelen, overleg te voeren met  bestuurders, leidinggevenden, behandelaren en overige aandachtfunctionarissen. Dit cliëntenraadswerk levert veel op zoals kwalitatief goede zorg, advies over wachttijden, medische zorg, herstel ondersteunende zorg, huisvesting, etc.

Hiervoor zijn mensen nodig die oog hebben voor ontwikkelingen in de zorg, die mee willen denken en praten over verbetervoorstellen.

Heb je een behandeling bij NK gehad en wil je met de Cliëntenraad meedenken en overleggen, dat kan !

Meld je aan voor een informatief gesprek op ons emailadres: cr@novadic-kentron.nl.

CLIENTENRAAD: BETROKKEN, ONAFHANKELIJK, VOOR JOU !

Voor meer informatie zie onze folder

lik hier om een titel of tekst toe te voegen.

Bereikbaarheid Cliëntenraad

Naast de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen met de Cliëntenraad (06-1254 1089), bestaat altijd de mogelijkheid om een contactformulier in te vullen. Ga daarvoor naar de website van de Raad: clientenraad.novadic-kentron.nl en dan naar het kopje contact. Na ontvangst van het bericht reageren we indien mogelijk binnen 2 werkdagen.  

Wil je ook een bijdrage leveren aan een toekomstige Nieuwsbrief Perspectief? Schrijf een artikel en stuur dit naar cr@novadic-kentron.nl. De redactie kijkt dan of plaatsing mogelijk is.

Denk je dat vrienden en kennissen belangstelling hebben voor de Nieuwsbrief Perspectief, stuur deze dan gerust door en geef aan dat eenieder zich gratis voor deze Nieuwsbrief Perspectief kan aanmelden via cr@novadic-kentron.nl. De Nieuwsbrief Perspectief komt dan automatisch in je mailbox.

Ter verzending van deze Nieuwsbrief Perspectief zijn jouw naam en mailadres in ons abonneebestand opgeslagen. Deze gegevens worden voor geen ander doel gebruikt en worden niet met derden gedeeld.

Ondanks de zorg die aan de samenstelling van deze Nieuwsbrief Perspectief wordt besteed, is het mogelijk dat gepubliceerde informatie onvolledig dan wel onjuist is. Aan deze nieuwsbrief kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.  

Klik op het bovenstaand logo en breng een bezoek aan onze Facebook-pagina.