Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/novadic-kentron.nl/subdomains/clientenraad/wp-content/plugins/wysija-newsletters/helpers/shortcodes.php on line 100
Nieuwsbrief Perspectief 2019 nummer 11
Header

Nieuwsbrief Perspectief 2019 nummer 11

 

In deze Nieuwsbrief

Wens voor de feestdagen   -   Activiteiten van de CR-leden   -   IK Pas 2020   -   Adviezen en reacties Cliëntenraad   -   Verbod lachgas   -   Cowboys eisen met geweld rol op in XTC-industrie   -   CR zoekt dringend nieuwe leden   -   Bereikbaarheid Cliëntenraad           

Wens voor de feestdagen

We wensen jullie

Een jaar zonder zorgen tegemoet

Met vriendschap in overvloed

En elke dag een dosis geluk

Zo kan het nieuwe jaar al niet meer stuk.

De leden van de Cliëntenraad van NK wensen je fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2020

Activiteiten van de CR-leden 

De CR wil haar achterban informeren over de activiteiten die ondernomen worden. In deze rubriek willen we activiteiten benoemen die door de leden van de CR zijn ondernomen. Mocht je naar aanleiding van dit overzicht vragen en/of opmerkingen hebben, laat het ons dan weten via ons mail adres cr@novadic-kentron.nl. Lees hier verder.

Ik Pas 2020

Op 1 januari gaat de actie Ik Pas weer van start. Ik Pas is bedoeld om mensen bewuster te maken van hun keuze alcohol te drinken. Alcohol is in ons land volledig ingeburgerd. Het is zo vanzelfsprekend dat we drinken, dat je je vaak zelfs moet verantwoorden als je een drankje afslaat. Best vreemd als je kijkt naar de schade die alcohol aan kan richten. Daarom deze actie om vanaf 1 januari een pauze van 30 dagen in je alcoholgebruik in te lassen en zo bewust te worden van de invloed die alcohol op je leven heeft. Lees hier meer over deze actie     

Bron: Ik Pas 

Adviezen en reacties Cliëntenraad

Ook deze maand weer een overzicht van de adviezen en reacties die de Cliëntenraad in de afgelopen 4 weken heeft gegeven. Klik hier voor het overzicht

Verbod lachgas 

In het advies van de drugsbeoordelingscommissie CAM (Coordination Centre for Assesment and Monitoring of New Drugs) van maandag 9 december staat dat het risico van lachgas voor de volksgezondheid matig tot groot is. Op basis daarvan heeft het kabinet besloten lachgas onder de Opiumwet te plaatsen. Daarmee wordt het bezit, de handel, verkoop, vervoer en de productie van lachgas verboden. Diverse media hebben hierover gepubliceerd waaronder Brabants Dagblad en NOS. Onduidelijk is nog hoe het verbod gehandhaafd kan worden terwijl tegelijkertijd de eigenlijke toepassingen van lachgas vrijgesteld kunnen worden.  Inmiddels is er vanuit de coalitiepartijen kritiek geuit op het voorstel en is het nog niet zeker dat het verbod er daadwerkelijk komt.

Bron: Brabants Dagblad, NOS

Cowboys eisen met geweld rol op in XTC-industrie 

 Onder deze titel is in het Brabants Dagblad een achtergrondartikel verschenen over de veranderingen in de XTC-industrie. Door lage prijzen en goede verkrijgbaarheid van grondstoffen storten steeds meer nieuwkomers zich op de pillenproductie, met alle gevolgen van dien. Lees hier het complete artikel.

Bron: Brabants Dagblad

CR zoekt dringend nieuwe leden

De CR wil voor cliënten van NK de beste zorg. Dit doen we door informatie te verzamelen, overleg te voeren met  bestuurders, leidinggevenden, behandelaren en overige aandachtfunctionarissen. Dit cliëntenraadswerk levert veel op zoals kwalitatief goede zorg, advies over wachttijden, medische zorg, herstel ondersteunende zorg, huisvesting, etc.

Hiervoor zijn mensen nodig die oog hebben voor ontwikkelingen in de zorg, die mee willen denken en praten over verbetervoorstellen.

Heb je een behandeling bij NK gehad en wil je met de Cliëntenraad meedenken en overleggen, dat kan !

Meld je aan voor een informatief gesprek op ons emailadres: cr@novadic-kentron.nl.

CLIENTENRAAD: BETROKKEN, ONAFHANKELIJK, VOOR JOU !

Voor meer informatie zie onze folder

lik hier om een titel of tekst toe te voegen.

Bereikbaarheid Cliëntenraad

Naast de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen met de Cliëntenraad (06-1254 1089), bestaat altijd de mogelijkheid om een contactformulier in te vullen. Ga daarvoor naar de website van de Raad: clientenraad.novadic-kentron.nl en dan naar het kopje contact. Na ontvangst van het bericht reageren we indien mogelijk binnen 2 werkdagen.  

Wil je ook een bijdrage leveren aan een toekomstige Nieuwsbrief Perspectief? Schrijf een artikel en stuur dit naar cr@novadic-kentron.nl. De redactie kijkt dan of plaatsing mogelijk is.

Denk je dat vrienden en kennissen belangstelling hebben voor de Nieuwsbrief Perspectief, stuur deze dan gerust door en geef aan dat eenieder zich gratis voor deze Nieuwsbrief Perspectief kan aanmelden via cr@novadic-kentron.nl. De Nieuwsbrief Perspectief komt dan elke maand automatisch in de mailbox.

Ter verzending van deze Nieuwsbrief Perspectief zijn jouw naam en mailadres in ons abonneebestand opgeslagen. Deze gegevens worden voor geen ander doel gebruikt en worden niet met derden gedeeld.

Ondanks de zorg die aan de samenstelling van deze Nieuwsbrief Perspectief wordt besteed, is het mogelijk dat gepubliceerde informatie onvolledig dan wel onjuist is. Aan deze nieuwsbrief kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.  

Klik op het bovenstaand logo en breng een bezoek aan onze Facebook-pagina.