Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/novadic-kentron.nl/subdomains/clientenraad/wp-content/plugins/wysija-newsletters/helpers/shortcodes.php on line 100
Nieuwsbrief Perspectief 2019 nummer 10
Header

Nieuwsbrief Perspectief 2019 nummer 10

 

In deze Nieuwsbrief

Wietproef kan van start   -   Activiteiten van de CR-leden   -   Arnhem eerste Nederlandse stad met totaalverbod lachgas   -   Adviezen en reacties Cliëntenraad   -   Nieuwe PVP-en binnen Novadic-Kentron   -   Strengere aanpak dronken achter het stuur   -   Komst van de Wvggz verandert de rol van de vertrouwenspersonen   -   CR zoekt dringend nieuwe leden   -   Bereikbaarheid Cliëntenraad           

Wietproef kan van start

Op 12 november heeft de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel experiment gesloten coffeeshopketen dat de verkoop van legaal geteelde wiet in Arnhem, Almere, Breda, Groningen, Heerlen, Hellevoetsluis, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Zaanstad mogelijk maakt. De proef kan in deze steden in 2021 nu daadwerkelijk van start gaan. Lees hier meer.      

Bron: Gemeente.nu

Activiteiten van de CR-leden 

Met het oog op de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen 2018  (WMCZ2018), die in de loop van 2020 wordt ingevoerd, is deze vaste rubriek in het leven geroepen. Hierin willen we een kort overzicht geven van de activiteiten die in de achterliggende periode door de leden van de CR zijn ondernomen. Het overzicht zal niet uitputtend zijn en mochten er vragen en/of opmerkingen zijn dan kunnen die via de mail (cr@novadic-kentron.nl) gesteld worden. Lees hier verder

Arnhem eerste Nederlandse stad met totaalverbod lachgas

Eind oktober heeft de gemeente Arnhem als eerste gemeente in Nederland een totaalverbod op lachgas ingesteld. In veel gemeenten is al een verkoopverbod in bepaalde straten of bij bepaalde evenementen maar een totaalverbod leek juridisch niet mogelijk. Arnhem meent met de Wet Milieubeheer deze juridische mogelijkheid wel gevonden te hebben. Lees verder....  

Bron: Gemeente.nu 

Adviezen en reacties Cliëntenraad

Ook deze maand weer een overzicht van de adviezen en reacties die de Cliëntenraad in de afgelopen 4 weken heeft gegeven. Klik hier voor het overzicht

Nieuwe PVP-en binnen Novadic-Kentron 

De Cliëntenraad heeft bericht ontvangen dat per 16 januari 2020 2 nieuwe PVP-en binnen Novadic-Kentron aan de slag zullen gaan. Het betreft Julius van Tongeren voor de locatie Vught en Pleun van Onzenoort voor de locaties Eindhoven. Eind november zal de Cliëntenraad een kennismakingsgesprek met de beide nieuwe PVP-en hebben.  

Bron: Stichting PVP

Strengere aanpak dronken achter het stuur. 

Eind oktober kwam het bericht naar buiten dat er sinds 2016 een zorgwekkende toename van het aantal verkeersdoden door alcohol is geconstateerd (zie bericht NOS). Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft nu een wetsvoorstel ingediend waarin strengere straffen worden gesteld aan het rijden onder invloed. Bestuurders kunnen in voorkomende gevallen zelfs hun rijbewijs kwijt raken. Lees hier meer.  

Bron: NOS.nl, ED.nl

Komst Wvggz verandert de rol van de vertrouwenspersonen

Op 1 januari 2020 treedt de Wet Verplichte GGZ (Wvggz) in werking. Deze wet is voor GGZ-cliënten de opvolger van de Wet Bijzondere Opnemingen Psychiatrische Ziekenhuizen (BOPZ). De invoering van deze wet heeft gevolgen voor het werk van de vertrouwenspersonen binnen NK.   Om cliënten optimaal te ondersteunen bij het realiseren van hun rechtspositie binnen de Wvggz heeft de Patiënten …

Meer lezen.

CR zoekt dringend nieuwe leden

De CR wil voor cliënten van NK de beste zorg. Dit doen we door informatie te verzamelen, overleg te voeren met  bestuurders, leidinggevenden, behandelaren en overige aandachtfunctionarissen. Dit cliëntenraadswerk levert veel op zoals kwalitatief goede zorg, advies over wachttijden, medische zorg, herstel ondersteunende zorg, huisvesting, etc.

Hiervoor zijn mensen nodig die oog hebben voor ontwikkelingen in de zorg, die mee willen denken en praten over verbetervoorstellen.

Heb je een behandeling bij NK gehad en wil je met de Cliëntenraad meedenken en overleggen, dat kan !

Meld je aan voor een informatief gesprek op ons emailadres: cr@novadic-kentron.nl.

CLIENTENRAAD: BETROKKEN, ONAFHANKELIJK, VOOR JOU !

Voor meer informatie zie onze folder

lik hier om een titel of tekst toe te voegen.

Bereikbaarheid Cliëntenraad

Naast de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen met de Cliëntenraad (06-1254 1089), bestaat altijd de mogelijkheid om een contactformulier in te vullen. Ga daarvoor naar de website van de Raad: clientenraad.novadic-kentron.nl en dan naar het kopje contact. Na ontvangst van het bericht reageren we indien mogelijk binnen 2 werkdagen.  

Wil je ook een bijdrage leveren aan een toekomstige Nieuwsbrief Perspectief? Schrijf een artikel en stuur dit naar cr@novadic-kentron.nl. De redactie kijkt dan of plaatsing mogelijk is.

Denk je dat vrienden en kennissen belangstelling hebben voor de Nieuwsbrief Perspectief, stuur deze dan gerust door en geef aan dat eenieder zich gratis voor deze Nieuwsbrief Perspectief kan aanmelden via cr@novadic-kentron.nl. De Nieuwsbrief Perspectief komt dan elke maand automatisch in de mailbox.

Ter verzending van deze Nieuwsbrief Perspectief zijn jouw naam en mailadres in ons abonneebestand opgeslagen. Deze gegevens worden voor geen ander doel gebruikt en worden niet met derden gedeeld.

Ondanks de zorg die aan de samenstelling van deze Nieuwsbrief Perspectief wordt besteed, is het mogelijk dat gepubliceerde informatie onvolledig dan wel onjuist is. Aan deze nieuwsbrief kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.  

Klik op het bovenstaand logo en breng een bezoek aan onze Facebook-pagina.